Hur ska man beskriva känslan när man suktar efter den där ”riktiga” vintern, den med kyla, mängder med snö och den äntligen infinner sig? När man får dra ner mössan långt ner över ören för att gömma så mycket som möjligt från den friska luften. När man äntligen får höra snön knarra under fötterna i snön igen eller bara lyssna på snöflingorna som i tystnad faller ner från himlen och förgyller tillvaron för oss som älskar snö och vinter. Man längtar och plötsligt är den här!

Vi har fått en hel del snö under en period nu och det är magiskt men när vi parkerade bilen hos Järvsöguiderna i Harsa så blir det lite extra allt, det är otroligt fint just nu! Jag brukar tjata om vinterparadiset men det här… jag har svårt att tro att det kan bli bättre!

Det är alltid spännande när dom första skoterturerna bokas under hösten och man undrar om det ens kommer finnas någon snö. Just den här dagen känner jag mig lyckligt lottad över att tillsammans med Markus får ta med en familj ut på skoter i vårt vackra vinterlandskap.

Med snöskoter ger vi oss ut i vinterparadiset samtidigt som solen solen tittar fram bakom horisonten och lyser upp den snötyngda skogen. Halvvägs in i turen stannar vi och fikar, kaffe och smörgås innan vi vänder hemåt igen. Helt klart en av dom bästa dagarna jag har varit med om på skotertur med Järvsöguiderna.

Dagen efter är det dags igen, fast den här gången möts vi av ett stilla snöfall. Det är vindstilla och snöflingorna tar sin tid på sig ner i det fluffiga snötäcket som blir allt tjockare. Jag slås av en känsla av stolthet när vi tar emot gästerna och pratar om hur fint vi har det just nu.

Färden går längs skoterspåret ut i vintern. Lugnt och stilla. Såhär i början av säsongen när snötäcket mest består av lössnö så är det lätt att köra fast och det händer, men det är en del av upplevelsen. Fram med spaden och börja gräva.

Idag tänder vi en eld och tillsammans med gästerna gör vi kolbulle över den öppna elden medans snön faller. Vi dricker kaffe & varm choklad och pratar om vintern. Mätta och varma ger vi oss ut i vintern igen tillbaka till verkligheten. Imorgon är en ny dag i vinterparadiset.

Share

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *