Jag vet inte riktigt vad det är med längdskidor. Egentligen tänker jag att jag inte är speciellt intresserad av längdskidor, ändå kommer jag på mig själv med att gång på gång tänka tanken att ”man kanske ska ta sig ut i längdspåret ändå”…

Min längdskidssäsong började med en teknikintro med Järvsöguiderna. Klassiskt på förmiddagen och skate på eftermiddagen. Skate är spännande, det är också något man skulle vilja göra mer, det är också det enda jag faktiskt har hunnit med hittills.

Längdskidåkningen hittills har utövats i Harsa, ca 20 minutersbilfärd från Järvsö

På Harsas skidcenter finns det över 10 mil preparerade spår som är lämpliga för både klassisk och fristil åkning. Spåren går genom vacker och varierande terräng, inklusive skog, fjäll och sjöar. Här finns det spår för alla, oavsett om man är nybörjare eller en erfaren åkare. Det finns även möjlighet att hyra skidor och utrustning på plats.

När vi passerar sportloven kan man konstatera att det inte har blivit så mycket längdskidor som jag hade tänkt när säsongen drog igång. Säsongen är dock långt ifrån över och när vasaloppet är över för den här gången så blir det också betydligt lugnare i Harsa.

Share

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *